maanantai 13. heinäkuuta 2015

90 ruplan sunnuntailounas

Lähes Pietarin keskustassa on yhä edelleen mahdollista syödä vaatimaton, kevyt lounas noin puolellatoista eurolla. On syytä poiketa valtakaduilta ja varoa visusti turistien ja matkamuistokauppojen kirjomia väyliä.  Neuvostoaikana kansa kävi Stolovajassa, Ruokasalissa tai Ruokapaikassa tai Ruokabaarissa, ja niitä on yhä, kunhan edellisten lisäksi välttää kaikkialle pesiytyneet hampurilaiskauhistukset. Epäilenpä, että niiden hinnat ovat viisi- tai kymmenkertaiset.

Ruoan laatu? Nyt-liitteen ruokatoimittajat eivät toki vaivautuisi paikalle, mutta hyvin keitetty soppa on aina hyvää. Kompotti eli ruoan kanssa nautittava, vähän mehua paksumpi mutta huomattavasti meikäläistä mehukeittoa ohuempi, liemi oli raikasta. Lavashina myyty leipä ei vaikuttanut samanpäiväiseltä. Mutta se olikin ainoa pettymys.

Naapuripöydässä nuoret pojat keskustelivat innokkaasti. Kukaan ei selannut samalla kännykkäänsä. Yksi pojista näytti keskiaasialaiselta. Muut lounastajat olivat sekava joukko vierastyöläisiä, harmaa herra salkkuineen, kaksi iätöntä leidiä nurkkapöydässä olivat koonneet eteensä täydellisen aterian: alkusalaatti, keitto, lämmin ruoka, kompotti, tee ja piiras.

Aitoustakuu.


Eeva-Liisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti