torstai 23. huhtikuuta 2015

Unelmia





I Pojat, pukeutuneina mustiin urheiluhousuihin ja valkoisiin teepaitoihin, täyttävät lattian ja jalat leviävät spagaattiin. Iso harjoitussali on vaaleansävyinen, hyvin valaistu, opettaja puhuu rauhallisesti.

II Poika seisoo huoneessa yksin. Hän näyttää meille sisäoppilaitoksen huonetta, joka on hänen kotinsa. Poika on ehkä 8-9-vuotias. Joku kysyy mistä hän on kotoisin. Poika vastaa olevansa Tulan alueelta, Moskovan liepeiltä. Kysyjä jatkaa kuinka usein vanhemmat käyvät. Pari kertaa vuodessa. On, on ikävä.

III Boris Eifman perusti syksyllä 2013 Pietariin Tanssiakatemian. Akatemian tavoitteet ovat hyvin korkealla - niin taiteen kuin yhteiskunnankin kannalta. Orvoille, vaikeassa perhetilanteessa eläville tai niille lapsille, jotka eivät muuten mitenkään voisi käyttää lahjakkuuttaan, tarjotaan mahdollisuus saada ilmaiseksi niin klassisen baletin kuin modernin tanssinkin koulutus, ehkä yksi korkeatasoisimpia maailmassa.

IV Pieni tyttö istuu yksin penkillä. Vieressään hänellä on herkkuja, pillimehu. Hän istuu ja syö. Suu on aivan täynnä. Balettitanssijan on nälkä.

Eeva-Liisa


Boris Eifman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti