sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Sunnuntaikävelyllä
Makuasia

Sunnuntaikävelylläni päätin poiketa Massandra-viinien kaupassa pienellä Krylovin kujalla. Kujalle pääsee Gostini Dvor -tavaratalon vierestä Sadovajalta. Oletinkin että pyhäisestä päivästä huolimatta liike olisi auki. Kyselin madeiraa, portviiniä ja sherryä pienissä pulloissa, joita on mukava antaa lahjaksi. Krimin viinit ovat kuuluisia ja siellä ovat monet harjoittaneet viininviljelyä, myös ruhtinassuvut kuten Jusupovit.      

Toki niitä oli. Vuosien 2005 ja 2006 satoa, pullotettu 2013 ja 2014. Mutta siinä syyskuiden välissä Krimin viinit olivat vaihtaneet isäntämaata. Vuoden 2013 pullossa lukee: Ukraina, Krim; vuoden 2014 Venäjä, Krim. Maistuukohan tämä nyt ihan siltä samalta kuin ennen?Mielenilmaisu

Jatkoin Krylovin muutaman sadan metrin kujan loppuun, poispäin tavaratalosta ja tulin suoraan Aleksandrinskin teatterin eteen. Käännyin Katariina toisen eli Katariina Suuren patsaan ohi Nevskille ja ylitin valtakadun. Edessäni seisoi noin tusina ihmistä käsissään Venäjän lippuja ja oranssi-mustia viirejä. Ohikulkeville jaettiin yhteiskunnallisen lehden erikoisnumero, jonka otsikkona oli: Suvereniteetin puolesta! Suuren ja itsenäisen Venäjän puolesta! Ystävälliseltä kypsältä rouvalta sain lehtisen, jossa selitettiin Viidennen kolonnan perustavoitteet ja elementit. Tiheään painetut ja monisivuiset materiaalit ovat vielä tarkemman tutustumisen kohteena. 


Onnenonkija

Jatkoin kävelyäni kaupungin halki kotia kohti. Etenin Insinööripalatsin ja Kesäpuiston suuntaan. Mutta sitä ennen Fontankan varrella olin kompastua filmiryhmään, joka oli virittänyt kalustonsa ja johtolangat pitkin katua. Siitä selvittyäni aloin jo kaukaa ihmetellä nuorta miestä, joka oli puoliksi menossa rauta-aidan yli kanavaa kohti. Lähestyessäni huomasin, että hänellä oli ongenvavan tyyppinen työkalu ja siiman päässä magneetti, jolla hän kalasti pikkurahoja kanavan pohjalta. Niitä on aina runsaasti onnea tuottavan pikkiriikkisen lintupatsaan liepeillä. Kesällä kanavaristeilyt ohittavat linnun ja niin turistit kuin pietarilaisetkin heittelevät kilpaa kolikoita - ja toivovat, unelmoivat.

Eeva-Liisa

 


1 kommentti:

  1. Дорогая Еева-Лииса, у меня сохранились этикетки крымских вин "Мадера" и "Херес"ещё с тех времён, когда была только одна страна - CCCР.

    VastaaPoista